KOCAELİ / ÇAYIROVA - Şekerpınar İmam Hatip Ortaokulu

Ekm

Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizi Marmara Geri Dönüşümcüler Sanayi Camii gezisi düzenledik.

May

Okulumuz Rehber Öğretmeni tarafından öğrencilerin dikkat sürelerini nasıl arttırabilecekleri ve motivasyonlarını nasıl sağlyacakları konusunda seminer verilmiştir.

May

Okulumuz Din Kültürü Öğretmenleri tarafından Hz. Muhammed'in (s.a.v.) eğitim anlayışı ve eğitim metotları hakkında öğretmen arkadaşlara bir sunum gerçekleştirmişlerdir.

May

Öğrencilerin sanatsal faaliyetleri yürütebilmeleri için okulumuzda resim atölyemiz kurulmuştur. Öğrenciler atölye de çeşitli resimler yapmaktadırlar.

May

Okulumuzda Fen Bilgisi dersi kapsamında kazanımlara uygun atölye çalışmaları yapılmıştır. Atölye sonunda öğrenciler konu ile alakalı materyaller oluşturmuşlardır.

Mrt

Öğrenci ve öğretmenlerin etkin bir şekilde kullanabileceği, erişimi kolay, güncel ve özgün kütüphaneler kurulur. Kütüphaneleri, öğrencilerin aktif olarak kullanmalarını sağlayacak teşvik programları düzenlenir. Etkinlik kapsamında okulumuz öğrencilerine kütüphane tanıtılmıştır hemde öğrencilerimizin kitapları kütüphane düzenini tanıması için kütüphanede vakit geçirilmiştir.Ayrıca okulumuzda başlatılan kitap okuma saati etkinliği sayesinde okulumuz kütüphanesi aktif olarak kullanılmaktadır.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi (Şubat Mart 2022) ''Mesleki uygulamaya katılacak öğrencilerin mesleki hazırbulunuşluklarını desteklemek amacıyla Fatiha sûresi, namaz sureleri Yasin-i Şerif ve Aşırlar üzerinde dikkatle durulur. Bu sûreleri cuma namazında okuyabilecek kadar mahreç ve tecvit kurallarına göre okuyabilmeleri sağlanır.'' eylem planı doğrultusunda; öğrencilerin mesleki hazırbulunuşluklarını desteklemek amacıyla namaz sureleri ezberletildi. Yasin-i Şerifler ve aşırlar okundu. Mahrec ve tecvit kuralları üzerinde durularak Kuran-ı Kerim'in en güzel şekilde okunması sağlandı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107.yılı okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan törenle anıldı. Tören, şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti. "Çanakkale Şehitlerine'' adlı şiiir okunduktan sonra, Çanakkale Belgeseli, ardından da öğrencilerimizin hazırladığı oratoryo ilgiyle izlendi. Çanakkale Savaşı'nda yurtları için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin depreme ne kadar hazırlıklı olup olmadığı test edildi.

Mrt

Son sınıf öğrencilerinin bilgi ve becerilerini, hazırbulunuşluk düzeylerini geliştirmek, başarı ve motivasyonlarını artırmak, akademik seviyelerini yükseltmek ve onlara verimli ders çalışma becerileri kazandırmak için verimli ders çalışma teknikleri konusunda okulumuz rehber öğretmeni tarafından seminer verilmiştir.

Mrt

OKulumuz rehber öğretmeni tarafından öğretmenlerimize etkili iletişim yöntemleri anlatılarak bu konu üzerine uygulamalı etkinlik yapılmıştır.

Mrt

Okulumuz da Kur'an-ı Kerim derslerinin daha verimli yapılabilmesi için okuma odamız oluşturulmuştur. Öğrenciler Kur'an derslerini orada işleyerek daha kalıcı öğrenmeler elde etmektedir.

Ock

Okulumuzdaki sınıf öğretmenlerimiz, derslerin öğretim programlarına göre eğitim öğretim süreçlerinin planlanması, çalışmaların değerlendirilmesi ve akademik eğitimin seviyesinin yükseltilmesi için aylık çalışma toplantıları yaparak ortak kararlar alıp ve uygulamaktadırlar.

Ock

İmkanlar dahilinde okulumuzda Resim Atölyesi ve Bilişim sınıfı kurulmuştur. Derslere yönelik materyallerle dersler o sınıflarda işlenmektedir.